La técnica

La tècnica de la Marcha Nórdica

Com és la tècnica de la marxa nòrdica o caminada nòrdica o en anglès nordic walking?

Per practicar nordic walking, s’ha de fer-ho amb una tècnica correcta.

La marxa nòrdica consisteix a caminar amb l’impuls d’uns bastons. Combinant els braços amb les cames. És un moviment natural sempre centrat a la biomecànica de l’acció de caminar.

El treball és més global que el simple fet de caminar, córrer o anar amb bicicleta, ja que intervenen notablement major grups musculars. És molt apropiat per a tots el grups d’edat.

La tècnica B.A.S.T.Ó.

Biomecànica del caminar

El moviment i el desplaçament han de ser naturals. Hem d’afegir l’utilització dels bastons, però fent el mateix moviment que feim al caminar.

Hem d’adequar la passa a cada situació. La longitud de la passa depèn de l’abast del moviment d’impuls del braç, o sigui, de quant va avançar en relació amb el baston que suporta el pes. A més, la longitud de la passa depèn del terreny, el sòl i, finalment, de la constitució física del caminant.

Alta postura

S’ha de caminar dret, l’objectiu és mantenir alçada d’una forma natural la columna vertebral per obtenir un moviment funcional i saludable per l’esquena. La postura ha de ser:

  • Correcta
  • La pelvis en posició neutra
  • Espatles, coll i braços relaxats
  • Amb control ferm de l’abdomen

Sensació de càrrega a la dragonera o a l’empunyadura

Just després de clavar amb consistència el bastó  hem de carregar fent força utilisant la dragonera.

Triangle

Nos referim a la posició que ha de tenir el bastó al moment de clavar-se. Han d’estar en diagonal, formant un triangle amb un angle aproximat de 60º amb la cama que avançam.

Orientació àmplia de braços

El bastó no pot fer el seu recorregut complet i adequat si no tenim una amplitud de braços considerable. Com més recorregut faci el bastó, més treball muscular durem a terme.

A través del braç llarg durant les fases d’impuls i recobrament, l’objectiu és garantitzar el funcionament òptim de la musculatura del braç i el tronc. No se tracta de tenir un braç estirat i tens, sinó de realitzar moviments amplis.

Pin It on Pinterest

Share This