Excursió Es Salobrar de Campos. Diumenge 18 d'octubre.

Començam la temporada d’excursions amb una proposta molt especial, una ruta circular per el Salobrar de Campos que inclou el Parc Natural, les Salines, Les Covetes i Es Trenc.

Es Trenc-Salobrar de Campos constitueix un dels sistemes litorals amb més valor ecològic de l’illa de Mallorca i de tota la costa mediterrània.

Iniciarem la ruta al Balneari de la Font Santa, on es troba l’única font termal de Mallorca. Lloc amb una gran història ja que les cases i la primera església daten del 1395.

L’itinerari transcorre pels voltants del Parc Natural d’Es Trenc-Salobrar de Campos situat  al sud-est de l’illa de Mallorca i protegeix una superfície total de 3.768,26 hectàrees.

Atès el seu interès ornitològic elevat, aquest espai ha estat considerat com a Àrea d’Especial Importància per a les Aus per la Societat Espanyola d’Ornitologia. Per això, si algú disposa de prismàtics, podrà gaudir amb detall d’una gran varietat d’aus.

Caminarem a prop d’una zona humida, pels estanys de la salinera, per les terres de conreu de la Possessió de Sa Barrala (ja operativa a l’època islàmica), per la platja, la zona dunar i el pinar del Trenc, l’últim gran arenal verge de Mallorca.

Una passejada agradable, molt completa a nivell de paisatge, amb gran interès natural i històric, sense desnivell i ideal per començar la nova temporada d’excursions.

Per seguir la normativa vigent, farem dos grups i cada un sortirà amb mitja hora de diferència. Un grup a les 9:00h i l’altre a les 9:30h. És obligatori omplir el formulari d’inscripció. Les places són limitades.

 

 

Data

18/10/2020

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiva, protecció solar.

Portar sabates de recanvi per si trobam fang pel camí.

}

Hora d'inici

Ruta 1r torn: 9:00 h.

Ruta 2n torn: 9:30h

 

+

Distància

12 km.

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Església de la Font Santa, devora el Balneari i just davant el Restaurant Moli de Sal 

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This