Excursió Ermita de Maristel·la-Sa Fita des Ram. Diumenge 24 de novembre

Aquest diumenge dia 24 vos proposam una ruta a prop de ciutat. Visitarem el poble d’Esporles per fer la ruta que ens durà a la seva venerada Ermita de Maristel·la que es troba a 580 m al bosc de Son Ferrà, a l’oest del poble.

L’ermita està dedicada a la Mare de Déu del Carme, ja que fou fundada per un grup de carmelites a conseqüència d’una herència de la senyora de Son Ferrà, Margalida Rosselló i Ferrà, que morí el 1888 i demanà que es llegàs una part del seu bosc a un grup d’ermitans. Anys desprès, al 1927 es va començar amb el traçat d’un camí que comuniqués el poble amb l’ermita de Maristel·la, catalogat per l’Ajuntament d’Esporles com “camino para tránsito rodado”.

Es tracta d’una moderada pujada a un excel·lent mirador sobre el poble d’Esporles i des d’on podreu veure també la badia de Palma i les muntanyes del contorn com els Puntals de Planícia, sa Mola, el puig de Galatzó o na Bauçana. El camí que condueix des del poble d’Esporles a l’ermita de Maristel·la i, d’aquesta a la Fita del Ram és una ruta de muntanya de ferradura amb un tram de carro amb inici a Son Ferrà. 


Des de l’ermita fins la Fita del Ram segueix un camí de ferradura, un terreny amb nombrosos avencs i coves a més de diverses tipologies de construccions de pedra en sec. Una de les coves més significatives del tram cap a la Fita del Ram és la cova dels Ermassets, personatges de la famosa llegenda recollida al Tom XXIV de les Rondaies Mallorquines de Jordi des Racó. De fet, tot aquest itinerari està replet de llegendes i històries ben conegudes pels esporlerins/es.

Data

24/11/2019

Dificultat

Mitjana

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya i impermeable

}

Hora d'inici

Palma 9:00 h

Ruta 9:30 h.

+

Distància

11 km.

Lloc de sortida Palma

Pavelló esportiu del Secar de la Real

Carrer del Vicari, 07010 Secar de la Real (Palma)

(enllaç Google Maps)

Cost

Socis: gratuït. No socis: 7 €

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament de la Vilanova (Esporles)

Carrer Jaume III  (enllaç Google Maps)

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la ruta

Pin It on Pinterest

Share This