Excursió a Porreres. Túnel dels soldats i Montisión

Aquest dissabte dia 11 durem a terme una ruta molt especial i exclusiva pel poble de Porreres, a on tenim la sort de tenir un súper grup de NWPalma, que sempre que hi anam ens tenen preparades algunes sorpreses.

En aquesta ocasió l’ajuntament ens oferirà la possiblitat de passar per dins un antic túnel-polvorí que es troba al Puig d’En Famella. Va ser construït a finals de la dècada dels anys quaranta i té una longitud d’1,2 quilòmetres i inclou naus adjacents en els laterals que li suposen una extensió de 300 o 400 metres més de terreny. Va ser utilitzat com a polvorí i forma part de la història del poble.

La ruta també ens permetrà arribar a Montissión, el lloc més estimat per part dels porrerencs i porrerenques. Un exemple de la seva presilecció és que tot el poble col.laborà en la construcció de la carretera que hi puja i que es realitzà en un sol dia, el 14 de gener de 1954.

Sempre que anam a Porreres, un detall que enriqueix la ruta és que el camí ens permet gaudir de multitut de construccions que tenen que veure amb l’aigua: fonts, síquies, pous, aljubs… que són testimonis de la història i que ens permetran gaudir del recorregut en un entorn preferentment agrari, fent camí a través d’un paisatge que lluita per mantenir el seu valor rural i ecològic.

La inscripció és obligatòria i les places limitades.

 

 

Data

11/11/2023

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya. 

Obligatori portar frontal o algun tipus de llum per caminar pel túnel.

Si necessites material, roba o calçat pots consultar la web de la botiga PassaPassa o visitar la nostra botiga del Secar de la Real.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

10 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Molí d’en Negre (Porreres)

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This