Excursió a s'Estalella ( costa de Llucmajor). Dissabte 27 d'abril.

Aquest dissabte dia 27 vos proposam una bona ruta per “el dia de reflexió”. Aquesta és una excursió pel litoral del Migjorn de Mallorca, en el municipi de Llucmajor. Recorrerem una costa accidentada d’alts penya-segats i petites cales i visitarem la torre de s’Estalella construïda el 1577 per a la vigilància

L’excursió comença a s’Estanyol de Migjorn, just davant del Club Nàutic d’aquesta localitat costanera de Llucmajor.

Després d’un curt tram d’asfalt, continuem per un camí ample i arenós que ens condueix a la caleta coneguda com es Racó de s’Arena. Travessem la cala i avancem pel caminet que discorre arran de la mar.

Passem pel costat d’un antic niu d’ametralladora de la Guerra Civil i a continuació d’uns escars. Després de deixar unes casetes, si continuem vorera de la mar, arribarem a l’escar d’en Giqueta, una antiga construcció de marès, de planta rectangular, coberta per una volta rebaixada, i tot seguit al petit far de s’Estelella.

El paisatge és espectacular, caracteritzat per capritxoses formacions rocoses i nombroses pedreres, fruit de l’acció de les ones i de la mà de l’home.

Seguim el camí, i un poc més endavant ja arribem a la torre, passant abans per la cova de sa Torre, una cavitat marina que s’obre als espadats.

Aquesta torre de defensa va ser construïda el 1577 pel mestre d’obres Simó Carrió, i està situada sobre una plataforma rocosa anomenada serral des Corral.

Des de la torre, continuem l’itinerari procurant seguir de ben a prop la línia de la costa, ara formada per esquerps penya-segats amb formacions estranyes degut a la constant acció de les ones. Assaborint aquest impressionant paisatge, arribarem a Vallgornera, punt on, despre´s de berenar, farem mitja volta i tornarem cap a s’Estanyol.

 

Data

27/04/2019

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiva o de muntanya i impermeable. Crema solar i gorra.

}

Hora d'inici

Palma 8:30 h

Ruta 9:15h.

+

Distància

11 km.

Lloc de sortida Palma

Pavelló esportiu del Secar de la Real

Carrer del Vicari, 07010 Secar de la Real (Palma)

(enllaç Google Maps)

Cost

Socis: gratuït. No socis: 7 €

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Club Nàutic S’Estanyol (Port)
Via de la Mediterrània, 07639 Estanyol de Migjorn

(enllaç Google Maps)

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la ruta

Pin It on Pinterest

Share This