Excursió Calvià-Galilea. Dissabte 1 de desembre de 2018.

Aquest dissabte dia 1 seguirem gaudint de la zona de Calvià. En aquesta ocasió, comunicarem els pobles de Calvià i Galilea per el Camí de Son Font i el camí de Na Morruda.  Un camí que el Consell de Mallorca ha arreglat i senyalitzat recentment.

Es tracta d’un itinerari amb vistes excel·lents de la costa de Calvià i de la Mola de s’Esclop (927 m) i el Puig de Galatzó (1027 m). Al llarg del recorregut podrem observar nombrosos elements etnogràfics i una vegetació mediterrània típica. Així mateix, també podrem conèixer l’arquitectura tradicional i popular mallorquina present als pobles de Calvià i Galilea.

Ens vorem al mateix aparcament en la ruta anterior, al de la Residència de Persones Majors. Aquí no comença la ruta. Per tant, des d’aquí agafarem els cotxes i anirem a l’inici del Camí de Na Morruda i ens estalviarem una pujada molt forta que farem de baixada, més tranquil·lament, a la tornada.

En aquest punt iniciarem la passejada que, en poc més d’una horeta, ens durà per un camí ample i fàcil a les faldes del enigmàtic Puig de na Bauçana, amb el seu peculiar cim arrodonit de 614m i sempre caminant amb les vistes del majestuós Puig de Galatzó al davant.

Anirem alternant bosc, camí de muntanya i zona de conreu fins arribar al poble de Galilea, a on ens aturarem a berenar, a la seva plaça.

Tornarem per el mateix camí, però ara afegirem el tram que baixa fins a Calvià, passant per el Camí de Son Font, el Camí del Molí Fariner i per la Vall Negra. Ens aturarem per veure el Pou de Son Font o l’aljub de la Font de la Vila.

La paraula aljub deriva de l’àrab, de fet, els àrabs van construir molts d’aquests dipòsits d’aigua durant la seva ocupació de l’illa, alguns d’ells molt ben preservats fins i tot després de més de mil anys! Hem trobat dues teories sobre aquest aljub, una que proveïa d’aigua al poble de Calvià antigament i l’altra que simplement es feia servir com aberurador.

En pocs minuts, ja veurem les primeres cases del Poble de Calvià.

En aquesta excursió, mourem els cotxes per aprofitar al màxim el recorregut i evitar desnivells considerables i així fer la ruta més atractiva i confortable.

 

Data

1/12/2018

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiu i impermeable

}

Hora d'inici

Palma 8:30 h

Ruta 9:00 h.

+

Distància

13 km.

Lloc de sortida Palma

Pavelló esportiu del Secar de la Real

Carrer del Vicari, 07010 Secar de la Real (Palma)

(enllaç Google Maps)

Cost

Socis: gratuït. No socis: 7 €

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament de la Residència de persones Majors de Calvià

Carrer Jaume III  (enllaç Google Maps)

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la ruta

Pin It on Pinterest

Share This