Excursió Camí dels Pintors (Deià). Diumenge 30 de maig.

Finalitzam la temporada d’excursions amb una de les millors propostes d’excursió de la nostra illa. El Camí dels Pintors a Deià, que ressegueix la petjada que deixaren els artistes que des de final del segle XIX han immortalitzat el litoral d’aquest poble convertin-lo en una de les rutes més emblemàtiques de la Serra.

Ens trobarem a l’aparcament de s’Empaltada,  que es troba a 500 metres de la sortida de Deià en direcció Sóller, just a davant la carretera que baixa a la Cala.

Caminarem 300 metres per la carretera i emprendrem el camí de baixada cap a Cala Deià. Abans d’arribar a la cala, prop d’una barrera, arrenca l’anomenat camí dels Pintors, l’itinerari litoral que connecta la cala de Deià amb els “Bens d’Avall”.  El sender envolta la cala i arriba al costat d’una bellíssima caseta situada a l’extrem. Una mica més endavant, ens situarem davant els còdols blancs, dues penyes que emergeixen en el mar de bellíssim perfil. A partir d’aquest punt fins a la cala del Canyaret, seguirem un sender bastant marcat. Cal ressenyar que la ruta circula per sobre d’antics espais marjats i algunes restes d’horts. 

Després de superar un xalet amb una curiosa porta, arribarem a l’altura del “Canyaret”, coneguda popularment com cala de Llucalcari.

La gent que ho vulgui podrà pujar fins a Llucalcari. llogaret del terme municipal de Deià que també se’l coneix com “es Carrer” . Val la pena dedicar-hi uns minuts per passejar pels seus carrerons i admirar el seu entorn. També deixarem una estona per banyar-se a la petita caleta, que serà on berenarem.

Reprendrem la tornada per el mateix camí i ens permetrà gaudir de la vista amb una altra perspectiva.

En arribar de nou a Cala Deià, tendrem dues opcions: Pujar caminant fins el poble i fins l’aparcament a on tenim els cotxes o hi haurà a la vostra disposició la furgoneta que podrà pujar a les persones que vulguin evitar fer aquest darrer tram. 

Per seguir la normativa vigent, farem dos grups. És obligatori omplir el formulari d’inscripció.

 

 

Data

30/05/2021

 

 

Dificultat

Fàcil

 

 

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya, protecció solar.

Portar banyador i sabates de platja (roques).

}

Hora d'inici

 9:30 h.

 

 

+

Distància

9 km fins a la cala

11km fins a l’aparcament

 

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

 

  

Lloc de trobada ruta

Aparcament s’Empeltada. Carrer Francisco Mas, 5, 07179 Deià

Es troba a 500 metres de la sortida de Deià en direcció Sóller, just a davant la carretera que baixa a la Cala.

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This