Excursió Camí des Pescadors (Esporles - Port des Canonge).

Aquest dissabte dia 4 vos proposam una ruta de muntanya que acaba a la mar. Abans de construir-se la carretera del Port des Canonge, pescadors i veïns d’Esporles empraren llargament aquest trajecte fins al litoral, per terres de Son Dameto i Son Coll.

Es tracta d’un itinerari que comença al poble d’Esporles i acaba al Port des Canonge amb vistes excel·lents de la costa nord de Mallorca i que ha estat utilitzat des de temps històrics pels esporlerins.

Ens veim a Esporles (mirar ubicació) En partir, caminarem en direcció NW del poble, passant per l’esglèsia de Sant Pere  (s. XVIII) i enfilam cap a la Vila Vella. Passam el torrent homònim i arribam al brollador de la placeta del Pla. Caminarem per els carrerons del poble amb bones mostres d’arquitectura popular.

En arribara un petit aparcament públic s’inicia, cap a l’esquerra, el camí dels Pescadors.

Començam per un camí de carro que supera de seguida el barranc de Son Dameto, mitjançant un pont ben polit, i va enlairant-se dolçament pel coster.  Obtenim bones vistes d’Esporles i de Son Dameto, Son Cabaspre i la mola de Son Ferrandell. 

Aquest camí ens deixarà al km 78,9 de la carretera Ma-10. Aquest indret, dit ses Casotes, fa part d’una ampla collada entre el cap del Bosquet i el coll d’en Claret. Avançam cap a ponent i, passat el km 79, ens desviam a mà dreta per un camí de carrro, gairebé planer, entre marjades de conreu i casetes, i amb vistes de la Fita del Ram i la Mola de Planícia.

Després d’un portell, assolim una replanada boscosa amb un mirador al fons. El Mirador de Marina, on ja podrem veure el Port des Canonge i la costa de Son Bunyola, tram litoral que pertany a Banyalbufar.

En aquest punt iniciam la baixada que en pocs minuts ens durà a un coll per on passa la carretera del Port des Canonge, que hem de seguir durant uns 200 m. Per continuar, tenim dues opcions: seguir per un caminet de muntanya o seguir per la carretera.

Les dues opcions arribaran a un vial de la urbanització de Son Coll.  Ara, toca seguir el carrer principal del nucli fins a una rodona situada damunt la platja.

Aquí berenarem i la gent valenta, si el temps ho permet, es podrà refrescar una mica.

El camí de pujada el farem seguint una de les dues opcions anteriors. Tornarem a arribar al mirador i arribarem a Esporles per el mateix camí que hem anat abans.

 

Data

4/05/2019

 

Dificultat

Mitja (desnivell i camí de muntanya)

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya, banyador i tovallola, sbates de platja i impermeable

}

Hora d'inici

Palma 8:30 h

Ruta 8:45h.

+

Distància

12 km.

Lloc de sortida Palma

Pavelló esportiu del Secar de la Real

Carrer del Vicari, 07010 Secar de la Real (Palma)

(enllaç Google Maps)

Cost

Socis: gratuït. No socis: 7 €

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Piscina Municipal d’Esporles
Carrer sa Font de Baix, 13, 07190 Esporles

 (enllaç Google Maps)

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la ruta

Pin It on Pinterest

Share This