Excursió Camí Vell de Pina. Dissabte 23 de març.

Proposam per aquest dissabte una ruta pels voltants del petit poble a on viuen els pineros i pineres. Ens endinsam cap el centre de l’illa. Això ens permetrà gaudir d’un bon entramat de camins públics, un paisatge agrícola i ramader actiu, i sobretot un entorn amb baixa pressió humana i, per tant, segur.

Pina es situa al nord-oest dAlgaida i el seu nom sembla provenir del romànic «pinna» que significa «penya», o de «Pinella» que significa dipòsit d’aigua.

Pina va estar poblada des de molt antic, als voltants del poble trobem nombroses restes arqueològiques: talayots i coves artificials. Els vestigis de l’època islàmica destaquen els sistemes hidràulics del conjunt de la font.

En aquesta ocasió, hem preparat una ruta que enllaça antigues possessions, totes d’un aspecte marcadament rural.

Ens trobarem a l’aparcament del camp de futbol de Pina (ubicació) i iniciarem la ruta passant, com no pot ser d’altra manera, per la Font de Pina, sens dubte, un dels espais urbans més frescos i antics de tot el Pla mallorquí.

Un llarg tram del nostre passeig circula pel camí Vell de Pina, que era la via que utilitzaven antigament els seus habitants per anar fins a la capital.

Trobarem moltes cases de possessió, algunes que es conserven perfectament i altres en estar ruinós. Destacam Son Moll Vell i Son Moll Nou, Son Llubí, Son Maig, i sobretot les cases de Son Reus, les quals es situen a l’antiga alqueria Butibalausí.

S’aigo des pou de Son Reus

n’és bona per medicina;

si la beu una fadrina,

la cura de cap a peus.

És una ruta per camins de terra i carreteres estretes i sense trànsit, de nivell fàcil i assequible per a tothom.

La inscripció és obligatòria. 

Data

23/03/2024

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiva. 

Portar “xubasquero”.

Si necessites material, roba o calçat pots consultar la web de la botiga PassaPassa o visitar la nostra botiga del Secar de la Real.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

10 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis/es (bono i quota) : 5 € – No socis/es: 10€

+

Assegurança (no federats/des) 3€

Durada

4h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament del camp de futbol de Pina

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This