Excursió Inca - Lloseta. Diumenge 29 de novembre.

En aquesta ocasió la proposta és doble. Oferim dues rutes de diferents nivells:

OPCIÓ A: Ruta nivell mitjà.

OPCIÓ B: Ruta nivell fàcil.

Les dues opcions tenen el mateix punt de sortida-arribada. En veurem a Inca, al C/ de Mandrava 107, a on comença el Camí Vell de Biniamar (Ubicació)

El primer tram de les dues opcions serà el mateix fins arribar a Biniamar, una carretera secundària amb poc transit que transcorre entre camps de conreus i amb la vista en tot moment de la Serra de Tramuntana.

Biniamar és un d’aquests pobles desconeguts fins i tot per als mateixos mallorquins, però que sorprèn per les seves construccions: cases de possessió, la petita església de santa Tecla o l’església nova inacabada, ja que no té sostre i que s’utilitza actualment en celebracions populars.

En arribar a Biniamar ja diferenciam les dues rutes:

OPCIÓ A: 

En arribar al petit llogaret prendrem cap al Camí de Sa Comuna, agafarem un desviament cap a l’esquerra i iniciarem la pujada (2km) al Cim del Puig Gros de Lloseta, que serà on farem l’aturada per berenar.

Després de berenar emprendrem la baixada a on gaudirem d’una de les vistes panorámiques d’una mina. 

En 1930, els pous de Lloseta i de tota la comarca produïen el 85 % del carbó de l’illa, destinat a la generació d’electricitat. Lloseta va tenir en explotació tres pous durant més de 100 anys, Sa Truyola, Sant Tomàs i Can Ramis). Aquests tres pous van estar oberts fins a 1973.

En arribar a Lloseta, arribarem ja sense desnivell al punt d’inici, caminant per camins de terra i carreteres secundàries.

OPCIÓ B:

En arribar a Biniamar, agafarem un camí que ens durà fins a Lloseta per on farem un recorregut pels voltants. Camí de Ses Comes, Son Bonifai, sa Truyola, Camí de Mandrava són un parell dels racons per on passarem.

 

 

Data

29/11/2020

 

 

Dificultat

Opció A: Mitjana – Opció B: Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, (Opció A) sabata de muntanya, (Opció B) sabata esportiva.

Roba impermeable.

Portar sabates de recanvi per si trobam fang pel camí.

}

Hora d'inici

Opció A (ruta amb desnivell): 9:00 h.

Opció B (ruta fàcil): 9:30h

 

+

Distància

Opció A: 13km Opció B: 12 km.

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Carrer de Mandrava, 107, 07300 Inca

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This