Excursió els voltants del poble de Búger, diumenge dia 16 de desembre

Per aquest diumenge dia 16 de desembre hem canviat una mica els plans inicials. Vos proposam fer la darrera ruta de l’any 2018 per els voltants del poble de Búger, el municipi més petit de Mallorca i que en 1812 aconseguí la independència de Campanet , al que pertanyia des de l’any 1368.

El punt de trobada serà a l’aparcament del petit poliesportiu del poble. Des d’aquí parteix el nostre itinerari circular que transcorre entre finques, pinars, pous, sínies, torrents, boscs d’alzines… alternant camins estrets d’asfalt i pocs transitats, amb altres més rústics de terra.

D’entre els tres itineraris que ens aconsella l’ajuntament de Búger, nosaltres hem creat el nostre propi, intentant gaudir de la multitud de propostes que tenen al seu nucli urbà i als seus voltants.

La idea és fer l’aturada per berenar a la vorera del Torrent de Massanella, al bosquet de Binissetf, on actualment es celebra la Festa des Jai (primer diumenge de maig), recuperada l’any 1977 i que rememora un antic costum: quan els avis tornaven al poble després d’acudir a les fires d’Inca i Sineu, eren rebuts pels seus néts. Avui la figura del jai es passeja amb carro i reparteix caramels entre els al·lots. El ritual s’acompanya d’un altre tipus d’activitats al llarg del dia, com ara curses populars, balls tradicionals i actuacions musicals. A més, durant tot el cap de setmana se celebra una fira agrícola, ramadera, industrial i artesanal. Ja tenim una bona excusa per tornar a visitar els “bugerrons i bugerrones”.

Data

16/12/2018

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiu i impermeable

}

Hora d'inici

Palma 8:30 h

Ruta 9:15 h.

+

Distància

13 km.

Lloc de sortida Palma

Pavelló esportiu del Secar de la Real

Carrer del Vicari, 07010 Secar de la Real (Palma)

(enllaç Google Maps)

Cost

Socis: gratuït. No socis: 7 €

Assegurança no federats: 3 €

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament del Poliesportiu de Búger

(enllaç Google Maps)

 

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la ruta

Pin It on Pinterest

Share This