Excursió Mirador de Ses Barques - Cala Tuent i tornada amb vaixell. Diumenge 26 de maig.

Us proposam per aquest diumenge una ruta de les autèntiques. Partirem del Mirador de Ses Barques per arribar a Cala Tuent. Gaudirem d’un paisatge de costa i de muntanya característic de la nostra Serra de Tramuntana.

El punt de trobada serà el Pavelló Esportiu del Secar de la Real. Aquí agafarem l’autocar que ens durà al Mirador de Ses Barques, entre Sóller i Fornalutx (km 49,9 de la carretera C-710), a on inicaiarem la marxa.

Partint des del mirador de ses Barques , emprendrem per un camí empedrat per dins d’una petita propietat oliverera, marcada per les nombroses marjades.

En aquesta zona, sempre de pujada, coincidim amb trams de camí de carro entre pins de grans dimensions i amb un torrent empedrat que, juntament amb els marges de l’entorn, constitueixen un autèntic paradís de la construcció de pedra en sec.

Aviat,creuant un portell, ens introduirem a la finca de Bàlitx d´Amunt per d´un camí de carro. Deixarem a l’esquerra la via que arriba a les cases d’aquesta propietat, flanquejarem un portell que s’endinsa a la vall de Bàlitx per un corriol senyalitzat que alterna els trams de camí de carro amb les restes del camí empedrat que baixa fins a la propietat Bàlitx d’Avall. Passanrem per les abandonades cases de Bàlitx d’Enmig.

Més tard  travessarem el torrent de Bàlitx de Na Mora i emprendem la pujada al Coll de Biniamar, al principi per una pista,que de seguida deixarem, per seguir pel camí empedrat de Na Cavallera.

Un cop començat el descens, seguint la pista forestal ens endinsarem a terres de Sa Costera, deixant a l’esquerra la desviació cap a les cases de la propietat. Les vistes són espectaculars.

El  proper objectiu és la desviació a l’esquerra que baixa a la costa, cap a la fàbrica d’Electricitat, que va proporcionar energia a Sóller fins al 1962.

Tornarem de nou a la cruïlla citada, podrem també continuar sense més problema fins a cala Tuent, creuant el Coll de Na Polla i les cases de Capapuig.

Cala Tuent és una platja d’arena i grava situada entre la Punta de sa Corda i el Morro des Forat, als peus del Puig Major, amb 1.445 m d’altitud, el cim més alt de totes les Illes Balears. S’obre al final d’un profund entrant de mar i està envoltada de pinedes frondoses, encaixada entre penya-segats.

La platja manca totalment de serveis per això convé dedicar un temps a preparar la motxilla i no deixar res important, sobretot dur aigua suficient.

Dinarem a la platja i després a prop de les 17h ens vendrà a cercar la barca per dur-mos al Port de Sóller a ons esperarà l’autocar per traslladar-nos de nou al Pavelló del Secar. 

Les places són limitades i la inscripció és obligatòria (es seguirà l’ordre estricte d’inscripció).

S’haurà de fer una transferència al número de compte ES07 2100 5837 8302 0014 6595 o passar per la botiga PassaPassa (Socis/es (bono i quota): 28€ – No socis/sòcies: 32€). Important especificar el nom o noms de les persones que fan el pagament i enviar justificant a n’ISA 653 688 983.

Data

26/05/2024

 

 

 

Dificultat

El camí és fàcil però hi ha un poc de desnivell.

 

 

p

Consells

Portar berenar, dinar i aigua suficient.

Portar obligatòriament sabata de muntaña i gorra o capell.

Portar crema solar, banyador, tovallola i sabates d’aigua.

Si necessites material, roba o calçat pots consultar la web de la botiga PassaPassa o visitar la nostra botiga del Secar de la Real.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h. al pavelló esportiu del Secar

 

+

Distància

12 km.

 

 

 

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis/es (bono i quota) :  28€ – No socis/es: 32€

Inclou autocar, barco i excursió.

Durada

4h. de ruta

Arribarem al pavelló del Secar devers les 18:30h

 

Lloc de trobada ruta

Al Pavelló esportiu del Secar de la Real (Palma)

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This