Excursió muntanyenca: Penyal d'Honor (Bunyola).

Aquest diumenge dia 21 durem a terme la primera excursió muntanyenca del 2024.

Recordam que les excursions muntanyenques són unes propostes que, a diferència de les rutes proposades normalment, tenen més desnivell i un poc més de nivell tècnic.

L’objectiu és poder gaudir del nostre esport a un entorn més muntanyenc y a la vegada gaudir de les immenses possibilitats de la Serra de Tramuntana i de la resta de cims de l’illa.

Diumenge pujarem al Penyal d’Honor, entre Bunyola i Orient. És una ruta circular que discorre íntegrament per la Comuna de Bunyola, on hi ha una infinitat de camins, pistes i senders.

El punt de trobada serà l’aparcament public de Bunyola (mirar ubicació). També es pot aparcar a l’aparcament del cementiri un poc més abaix (Km 8).

La ruta s’nicia del mateix poble de Bunyola i s’enfila per carrerons i escales del poble fins arribar al Camí des Grau, sens dubte un dels més interessants d’aquesta zona. La ruta travessa un dels boscos més extensos i esplèndids de l´illa.

Farem una aturada per gaudir de les magnífiques vistes que ens ofereix el Mirador natural de la Màquina Vella. D’aquí iniciarem el tram que ens permetrà arribar a fer cim al Penyal d’Honor de 808 metres.

La ruta és circular i la baixada la farem per l’àrea recreativa de Cas Garriguer. Després de reposar forces en aquest lloc iniciem el retorn descendint pel camí de Sa Coma Gran. Abans però, si anam bé de temps visitarem la Cova de s’Aigua.

Travessarem un parell de barreres que s’obren i després passarem davant de Sa Cova de Betlem que queda a la nostra dreta. Es tracta d’una casa, actualment habitada, construïda aprofitant un gran buit a la roca.

Continarem baixant i arribarem a Ca Na Moragues, cases que veurem a la nostra esquerra al costat del camí. A partir d’aquí el camí està asfaltat fins a la cruïlla amb la carretera, on arribem en poc temps. Des d’aquí uns metres més i aconseguim el punt de partida donant per finalitzada aquesta excursió.

La Ruta Penyal d’Honor (Cova de s’Aigua)en definitiva és una ruta molt atractiva que no presenta gaire dificultat tècnica.

La inscripció és obligatòria.

 

 

Data

21/01/2024

 

 

Dificultat

Mitjana

 

 

p

Consells

Portar berenar i  aigua.

És obligatori portar sabates de muntanya. 

És obligatori dur roba d’abric i “xubasquero”

Dur llanterna per visitar la cova.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància i desnivell

12 km.

700m de desnivell.

 

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

5 hores

 

 

Lloc de trobada ruta

Aparcament públic de Bunyola. (També es pot aparcar a l’aparcament del cementiri)

(enllaç aparcament públic Google Maps)

(enllaç aparcament del cementiri Google Maps)

 

Pin It on Pinterest

Share This