Excursió muntanyenca: Sa Fita des Ram (Esporles).

Aquest primer dissabte de desembre, dia 2, continuam amb les excursions muntanyenques. Son unes propostes que, a diferència de les rutes proposades normalment, tenen més desnivell i un poc més de nivell tècnic.

L’objectiu és poder gaudir del nostre esport a un entorn més muntanyenc y a la vegada gaudir de les immenses possibilitats de la Serra de Tramuntana i de la resta de cims de l’illa.

Dissabte pujarem a la Fita del Ram, al municipi d’Esporles. És una ruta circular que transcorre sempre pel bosc i que ens permetrà, al llarg del recorregut, observar restes de l’antiga activitat carbonera i calera que ens demostra la importància que va tenir tota aquesta zona temps enrera. 

És una ruta molt completa que ens permetrà  conèixer llocs com l’ermita de Maristella, la Cova dels Ermassets o el monument al Sagrat Cor de Jesús.

Des de l’ermita fins al nostre objectiu final, la Fita del Ram (833m) segueix un camí de ferradura, un terreny amb nombrosos avencs i coves a més de diverses tipologies de construccions de pedra en sec. Una de les coves més significatives del tram cap a la Fita del Ram és la cova dels Ermassets, personatges de la famosa llegenda recollida al Tom XXIV de les Rondaies Mallorquines de Jordi des Racó. De fet, tot aquest itinerari està ple de llegendes i històries ben conegudes pels esporlerins/es.

La inscripció és obligatòria.

 

 

Data

2/12/2023

 

 

Dificultat

Mitjana

 

 

p

Consells

Portar berenar i  aigua.

És obligatori portar sabates de muntanya. 

Convé dur roba d’abric i “xubasquero”

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància i desnivell

12 km.

600m de desnivell.

 

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

5 hores

 

 

Lloc de trobada ruta

Àrea recreativa de Son Tries

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This