Excursió muntanyenca: Es Puig d'en Farineta des de s'Arracó.

Aquest diumenge començam amb les excursions muntanyenques. Son unes propostes que, a diferència de les rutes proposades normalment, tenen més desnivell i un poc més de nivell tècnic.

L’objectiu és poder gaudir del nostre esport a un entorn més muntanyenc y a la vegada gaudir de les immenses possibilitats de la Serra de Tramuntana i de la resta de cims de l’illa.

Diumenge pujarem al Puig d’en Farineta.  És una ruta circular que del poble de s’Arracó ens porta al cim  i ens torna al mateix lloc pel vessant oposat. És una ruta que presenta un desnivell de certa importància i discorre per uns camins amb trams asfaltats i altres de més pedregosos, inclinats i amb abundància de canyís. Al cim es troba el Mirador del Puig d’en Farineta, que ens ofereix unes vistes fantàstiques i les ruïnes de la caseta-refugi de Gabriel Font Martorell.

El cim del Puig d’en Farineta té 334 m d’altitud. Al cim hi ha un Mirador al qual s’accedeix per uns escalons de pedra i on s’ha construït un mur de mitja altura per evitar el vertigen i sobretot les caigudes. Des d’aquest extraordinari mirador s´obté una magnífica vista de l´illa Dragonera i es distingeix perfectament Sant Elm; el camí de la trapa pel Pas de ses Ànimes; el Puig de ses Fel-les; la Mola de s’Esclop; Puntals Vermell, etc.

La idea que la rotonda de l’entrada al poble de s’Arracó sigui el nostre punt de trobada i des d’on començarem la ruta.

La inscripció és obligatòria i les places limitades.

 

 

Data

22/10/2023

 

 

Dificultat

Mitjana

 

 

p

Consells

Portar berenar i  aigua.

És obligatori portar sabates de muntanya. 

Convé dur “xubasquero”

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància i desnivell

8 km.

270m de desnivell.

 

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4h i 30 min

 

 

Lloc de trobada ruta

Rotonda d’entrada a s’Arracó

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This