Excursió nocturna 2021. Dissabte 12 de juny. De Cala Pi a Cap Blanc.

Aquest dissabte durem a terme l’esperada ruta nocturna amb la qual acabam la temporada d’excursions. Vos proposam una passejada des de Cala Pi fins el Cap Blanc. El punt de trobada serà a l’inici de l’escala que baixa cap a l’escala, al Carrer Penyes.

Per arribar a cala Pi agafarem la carretera Ma-6014, la que passa per Maioris, Sa Torre, Badia Blava… En arribar al nucli de Cala Pi seguirem les indicacions per arribar a la cala.

Baixarem a la platja que agafa el nom del mateix torrent que hi desemboca i ens dirigirem cap els escars del flanc de ponent de la cala. A la part central localitzarem un caminet que puja rere un gran pi i que ens permetrà veure en uns minuts la Torre de Cala Pi, a l’altre costat.

Tot seguit, arribarem a Cala Beltran. Aquesta caleta és de còdols i roques, força estreta i d’una destacada bellesa. Segons la tradició, aquí desembarcà el pirata Barba-rossa quan vingué a saquejar aquesta part de la costa. A partir d’aquest moment fins al far del cap Blanc gaudirem d’un territori gairebé verge i amb una magnífica vista.
En poc temps ja podrem observar la torre del cap Blanc a l’altra banda de la badia dita el Clot del cap Blanc. Abans d’arribar-hi, però, haurem de travessar el tram de costa coneguda com els Fondos, limitada per la punta de les Taronges.
Aviat, ja arribam a la torre, bastida en 1587. Té estructura troncocònica i amb un diàmetre de planta de poc més de sis metres i mig. El portal s’emplaça al primer pis, al qual s’accedeix mitjançant una escala de ferro. Per acabar, observarem el far situat a uns terrenys dins la zona militar que, des de no fa molt, era de la Bateria de Costa Cal Carril. Per aquí farem una aturada per sopar de pa i cosa i així agafar forces per tornar pel mateix camí. 

En arribar de nou a la Cala pot ser un bon moment perquè els valents i valentes puguin fer un “capfico” abans de tornar cap a cases.

La inscripció és obligatòria i les places limitades.

 

 

Data

12/062021

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar sopar, aigua, sabata de muntanya repel·lent d’insectes.

Obligatori portar frontal o llanterna.

Portar banyador, tovallola i roba de recanvi.

}

Hora d'inici

 19:00 h.

 

 

+

Distància

13 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Inici de l’escala que baixa a Cala Pi.

Carrer Penyes

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This