Excursió Orient - Pas de s'Estaló - Es Freu. Diumenge 1 de desembre de 2019.

Aquest diumenge dia 1 vos proposam per aquest una passejada circular que comunica el Poble d’Orient amb el Freu, ideal per començar el mes de desembre.

És una ruta poc coneguda que ens permetrà gaudir d’una de les zones més especials de l’Illa, a on hi ha torrents, caigudes d’aigua, coves….

Hem quedat a les 8:15 h al Pavelló esportiu del Secar o a les 9:00 a uns 300 metres abans d’arribar al poble d’orient (venguent de Bunyola) a on aparcarem els cotxes.(mirar ubicació). És imprescindible fer cotxada plena. Si disposam de lloc lliure al cotxe és obligatori venir al punt de trobada del Secar.

Iniciarem la ruta al poble d’Orient , on deixem aparcat el cotxe just a l’entrada del poble arribant per Bunyola o a la sortida si venim d’Alaró . Començarem a caminar per un camí de carro amb una barrera metàl•lica que ens dóna accés a camps de cultiu de fruiters , aquest camí ens porta en cinc minuts a una paret seca amb un “portell” amb barrera que dóna pas a l’alzinar del vessant oest de “sa Talaia de ca’ls Reis”. El camí ara discorre entre velles alzines i comença a ascendir per conduir fins el “Pas de s’Estaló” que és el punt més elevat de la ruta d’ avui 569m.

Agafarem un camí de muntanya ben empedrat que condueix a Alaró per la ruta de “sa volta a sa Talaia de ca’ls Reis”. Caminarem uns 20 minuts per arribar a veure una vista panoràmica de bona part de l’illa i fins i tot de Cabrera. Tornarem a refer el camí fins a uns metres abans del pas per agafar-ne un altre que en baixada per l’interior d’un dens alzinar , ens portarà fins al nostre proper destí , “és Freu”.
Estarem una estona gaudint de l’entorn per després tornar per la carretera i en un poc més d’un Km arribar finalment als cotxes.

 

Data

1/12/2019

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya i impermeable

}

Hora d'inici

Palma 8:15 h

Ruta 9:00 h.

+

Distància

13 km.

Lloc de sortida Palma

Pavelló esportiu del Secar de la Real

Carrer del Vicari, 07010 Secar de la Real (Palma)

(enllaç Google Maps)

Cost

Socis: gratuït. No socis: 7 €

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:30 h.

Lloc de trobada ruta

200 metres abans d’arribar a Orient (des de Bunyola)

  (enllaç Google Maps)

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la ruta

Pin It on Pinterest

Share This