Excursió Pedrera de Sa Real Nova i la Cova de s'Homonet (Manacor i Sant Llorenç)

Aquest diumenge dia 17 durem a terme una ruta pels voltants del poble de Sant Llorenç, molt a prop dels límits amb del terme municipal de Manacor.

Tenim previst un recorregut ben complet i variat. Visitarem l’antiga pedrera de marès de Sa Real Nova, la cova prehistòrica de s’Homonet i la Basílica Paleocristina de Son Peretó.

Sa Real Nova es tracta d’un conjunt de pedreres,  de marès actives durant molts anys encara que ara es troben inactives. Per cert, és considerada la més gran de Mallorca.

Igualment, molt a prop de Son Ribot i de la pedrera, entre els termes de Sant Llorenç i Manacor, visitarem un dels jaciments arqueològics més famosos de la comarca: la «cova de s’Homonet». Aquesta cova, excavada pels nostres avantpassats prehistòrics al marès, és un dels molts exemples de coves artificials que podem trobar a les Gimnèsies. El nom li ve pel fet de conservar gravats d’època imprecisa a les seves parets, alguns de forma antropomorfa.

El nostre camí passarà també per la Basílica Paleocristina de Son Peretó, situada a la carretera de Manacor a Sant Llorenç des Cardassar, km 7,5. És un jaciment arqueològic de caràcter litúrgic propi de l’antiguitat tardana (s. V-VII dC) constituït per una basílica amb habitacions adossades i una necròpolis.

La inscripció és obligatòria.

 

 

Data

17/12/2023

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiva. 

Portar “xubasquero” i roba d’abric.

Si necessites material, roba o calçat pots consultar la web de la botiga PassaPassa o visitar la nostra botiga del Secar de la Real.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

11 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4h i 30 min.

Lloc de trobada ruta

Aparcament del Pavelló del Secar de la Real per fer cotxades.

Al punt d’inici de l’excursió (per confirmar)

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This