Excursió per la Vall Verda, entre Peguera i Es Capdellà

Per el diumenge 21 vos proposam gaudir del nostre esport per un camí molt agradable, amb pocs desnivells, que discorre vorejant la carretera que uneix Peguera amb el poble des Capdellà, convertit en un tram del GR-221.

Partirem de Peguera, passarem pel Pla des Pou, amb els seus terrenys de cultiu que en aquesta època presenten un preciós mantell verd.

Una mica abans d’arribar a la cruïlla amb el Camí de sa Coma Nova, veiem a la nostra dreta una estructura de pedra coneguda com a Graner del Delme de Peguera, lloc on els pagesos lliuraven cereals i llegums com a pagament del delme, impost establert a l’Edat Mitjana i que cobrava l’església.

Uns metres més endavant creurem la carretera i prendrem el camí de sa Coma Nova, al principi asfaltat i després convertit en pista de terra. Arribem a una bifurcació i seguim per la dreta direcció Es Capdellà segons ens assenyala un rètol de fusta clavat en un arbre. Aquest camí va pujant suaument, a poc a poc.

Passarem per la Casa de Sa Coma Nova que queda a la nostra esquerra i una mica més endavant arribarem a la carretera Ma-1031 que enllaça Andratx amb Es Capdellà. En pocs minuts arribarem a Es Capdellà, , l’origen del qual està vinculat amb les casetes dels jornalers agrícoles que treballaven a les possessions veïnes de Galatzó, Son Hortolà i Son Vic Vell. Serà on berenarem i agafarem forces per la tornada.

Deixarem el poble per un ramal, a l’esquerra de la carretera, que ens porta fins al punt on s’inicia el camí de vianants GR-221. Continuem per aquest camí i una mica més endavant podem observar a la nostra dreta la possessió de Son Vic Vell. Des del camí es pot observar la façana principal de la construcció, formada per diferents cossos. El cos central correspon a la torre de defensa datada el 1547. A la dreta es disposen el trull, els estables i algunes dependències agropecuàries. A l’altra banda de la torre se situa el cos principal, amb portal d’accés a l’interior, i a la seva esquerra hi ha la capella. Un gran exemple de construcció tradicional del camp mallorquí.

Al llarg de l’itinerari de tornada gaudirem d’una gran varietat de paisatges, com pinedes, camps de cultiu, cases de foravila…

 

Data

21/11/2021 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiva o de muntanya.

Portar xubasquero

 

}

Hora d'inici

9:00 h.

+

Distància

12 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€
+
Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:30 h.

Lloc de trobada ruta

Sortida de Peguera cap a la Carretera d’Es Capdellà.

(enllaç Google Maps)

Contacte

Pin It on Pinterest

Share This