Excursió Torre d'en Basset - Sant Elm. Diumenge 11 d'abril.

Aquest diumenge vos proposam una ruta circular per els voltants de la petita població costanera de Sant Elm situada davant l’illot des Pantaleu i l’illa de sa Dragonera.

El punt de trobada serà al cementiri de S’Arracó. Agafarem el Camí de Sa Font dels Morers, continuarem pel camí de Sa Punta de Sa Galera i ens endinsarem dins el pinar, més ombrívol i amb camins més de muntanya.

Aviat arribarem al nostre primer punt d’aturada la Torre de Cala En Basset, que fou edificada en el segle XVI i juntament amb las torres des Cap d’Andritxol i la de la Mola, forma part del conjunt de torres de defensa que servien per vigilar la costa i protegir l’illa de les incursions del pirates.

En aquest tram podrem contemplar excepcionals vistes sobre l’illa de sa Dragonera, Cala en Basset i el morro de sa Rajada.

Ara ja de baixada continuarem l’itinerari fins arribar a Sant Elm, però abans farem una aturada al Mirador de Sa Punta Blanca.

A l’entrada del poble ja podrem observar les casetes antigues de pescadors actualment convertides en cases residencials d’estiueig. Passarem per l’Algar i tot d’una que poguem, agafarem el passeig que ens permetrà travessar tot el nucli i arribar a la Platja Gran o també anomenada la Platja des Geperut.

En passar la Platja Gran, per unes escales, arribarem a la Torre de Sant Elml’antic hospital de mariners amb capella que ens recorda el pas del Rei Jaume II i ens mostra l’herència patrimonial històrica tant important i valuosa de la zona.

Tornarem al cotxes ja per finalitzar per el camí de Sa Pineta, el Camí de Can Bolei i de nou al Camí de Sa Font dels Morers que ens tornarà a dur al cementiri, el punt final de la ruta

Per seguir la normativa vigent, farem dos grups i cada un sortirà amb temps  de diferència. Entre les 9:00h i les 9:30h. És obligatori omplir el formulari d’inscripció.

Data

11/04/2021

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya, protecció solar i impermeable.

 

}

Hora d'inici

Entre les 9:00 i les 9:30, segons el grup.

 

+

Distància

10 km.

  

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Cementiri de s’Arracó 

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This