Excursió Port de Pollença a Cala Sant Vicenç

Comencem la nostra excursió al Port de Pollença.  El punt de trobada serà l’aparcament del Carrer Gola. Si seguim carretera que ve de Pollença cap el Port,  just passant la rotonda a on hi ha una escultura d’una avioneta, giram el primer carrer a ma dreta, el de la benzinera. Al final del carrer trobareu l’aparcament.

Iniciarem la marxa mirant a la mar i aprofitarem per fer un petit itinerari per La Gola, situada  ben al mig del Port de Pollença. És   una   petita   zona   humida   on   conflueixen  els torrents  de   Síller   i Gommar, que acaben el seu recorregut a la mar. També l’aigua marina entra a aquesta zona humida donant un component salobrós a les seves aigües. Aquesta zona va ser restaurada els anys 2007 i 2008.

Sortint de la Gola, en poc minuts ja agafarem el camí de terra que, passant un portell mig obert permetent el pas, ens durà amb una breu pujada al Coll de Siller.   

Durant la pujada, ens hem girar i de dedicar una estona a veure les belles vistes de la Badia de Pollença, la serra de Formentor, la Fortalesa i el poble d’Alcúdia.

Arribarem a una rotonda, restes possiblement d’algun projecte d’urbanització que per sort no es va arribar a dur a terme. I d’aquí iniciarem la baixada, mirant ja a la mar, cap Cala Carbó, la primera del dia, petita i preciosa amb alguns “escars” utilitzats fa temps pels pescadors per guardar les seves barques de pesca.

Aviat arribarem a Cala Molins i d’aquí, passarem per Cala Clara, per arribar a Cala Carbó, la darrera que visitarem, on aprofitarem per fer una aturada per berenar.

Després d’agafar forces, no es pot anar a Cala Sant Vicenç sense visitar les coves prehistòriques de l’Alzinaret realitzades entorn de l’any 1600 aC, en l’Edat del Bronze Mitjà, també conegut com Pretalaiòtic.

Es tracta d’una necròpolis formada per diverses coves artificials de les que pot apreciar-se únicament la seva morfologia, ja que, tal com sol succeir a aquestes construccions tan antigues, han patit nombrosos espolis que han provocat fins i tot la desaparició de diverses d’elles. Així, de les catorze coves de les que es tenia coneixement en 1887, avui només es conserven set. No fa tant de temps que s’aprofitaren aquestes cavitats per ser utilitzades com a amagatall pels contrabandistes i fins i tot varen ser ocupades per presoners de la Guerra Civil.

Iniciarem el camí de tornada passant per un bosquet  paral·lel al torrent de Can Botana. Girarem a la dreta per trobar el camí que ens tornarà a dur al Coll de Siller. Aquí, seguint la mateixa ruta d’anada, baixarem cap al Port de Pollença, a on finalitza la primera excursió del 2019. 

Data

13/01/2019

Dificultat

Mitja

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya, roba d’abric i impermeable

}

Hora d'inici

Palma: 8:30 h

Ruta: 9:30 h

+

Distància

13 km

Lloc de sortida Palma

Pavelló esportiu del Secar de la Real

Carrer del Vicari, 07010 Secar de la Real (Palma)

(enllaç Google Maps)

Preu

Socis: activitat gratuïta

No socis: 7 €

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament del carrer Gola, al Port de Pollença

(enllaç Google Maps)

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la ruta

Pin It on Pinterest

Share This