Excursió Portocolom - Cala Sa Nau - Cala Estreta. Diumenge 12 de maig.

Ara que ja ve el bon temps, proposam per aquest diumenge una ruta per la costa.

L’any passat, quan anàrem d’hotel, a Cala d’Or, férem una ruta que passava per Cala Mitjana i arribava a Cala Sa Nau i el Forat d’en Mengo. En aquesta ocasió també passam per Cala Sa Nau però el punt de partida serà a l’altra costat, a Portocolom i el nostre objectiu serà arribar a Cala Estreta.

El punt de trobada serà al carrer de davant l’Hotel Club Cala Marçal de Portocolom  (ubicació). 

Iniciarem el recorregut pel camí que surt just davant de l’hotel. Aviat entrarem a la garriga i al pinar tant característic d’aquestes zones de la costa. En poc més d’una horeta arribarem a Cala Sa Nau. De les cales que visitarem és la més turística. Hi ha un “Xiringuito” amb bany i disposa d’una zona de sombrilles. Aquí ens aturarem per berenar. 

Reprendrem el camí i aviat serem molt a prop de la costa. A Cala Estreta farem de nou una aturada per si algú es vol banyar. La cala és un entrant de mar que s’endinsa més de 200 m terra endins. És una Cala verge de roques i arena, molt petita i estreta, daigua cristal·lina i situada en un entorn natural espectacular.  A la part més estreta amb prou feines té 5 m d’amplada. Al final hi ha una petita extensió d’arena d’uns 5 m. Realment, un lloc especial.

Abans d’arribar als cotxes, encara ens queda una sorpresa més: Cala Brafi o Cala Bràfia. És una tranquil·la cala de pedres, roca i arena, situada a la desembocadura d’un torrent. Al costat de la cala hi ha una antiga caseta de pescadors que li dóna un toc especial.

Finalment, per un tram de costa i una altre més d’interior tornarem als cotxes i donarem per finalitzada la ruta.

La inscripció és obligatòria. 

Data

12/05/2024

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntaña i gorra o capell.

Portar crema solar.

Portar banyador, tovallola i sabates d’aigua.

Si necessites material, roba o calçat pots consultar la web de la botiga PassaPassa o visitar la nostra botiga del Secar de la Real.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

9 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis/es (bono i quota) : 5 € – No socis/es: 10€

+

Assegurança (no federats/des) 3€

Durada

4h.

Lloc de trobada ruta

A davant l’Hotel Club Cala Marçal (Portocolom, Felanitx)

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This