Excursió Puig d'en Tonet (s'Arracó-Andratx) Diumenge 10 de març.

Proposam per aquest diumenge una ruta pel poble petit i entranyable de s’Arracó (Andratx). 

S’Arracó és un llogaret pintoresc de menys de 1000 habitants, que emana serenitat i hospitalitat. Les seves cases típiques, amb horts i jardins, preserven l’essència dels pobles de l’interior. Amés, es troba envoltat de turons i per això és l’inici de moltes d’excursions per la zona.

Nosaltres pujarem al Puig d’en Tonet passant també pel Puig de sa Font.  És una ruta circular que del poble, des de l’aparcament de devora l’escola (mirar ubicació), ens porta a als cims d’aquestes dues petites muntanyes  i ens torna al mateix lloc.

Començarem fent una volta pel poble. S’Arracó conserva l’encant de les cases típiques dels pobles de l’interior, baixes i tradicionals amb un petit hort o jardí, encara que també llueix mostres de l’arquitectura senyorial, com són les diverses cases d’estil modernista, construïdes amb els diners que els emigrants arraconers enviaven des de França a les seves famílies, la majoria de les quals es situen al carrer de França, el carrer principal.

Tot seguit ens dirigirem cap el Puig d’en Tonet.

Per l’Arxiduc Lluís Salvador sabem que a finals del segle XIX dalt del puig d’en Tonet a Andratx hi havia tres molins de pólvora. Encara avui perviuen dos dels molins i s’ha conservat el nom de molí de sa Pavora, per deformació del mot original. Han estat molt alterats per intervencions posteriors a la zona, que la seva altura s’ha reduït als tres metres i que un d’ells ha estat reconvertit en torreta mirador (Toponimiamallorca).

És una ruta per pistes i camins de muntanya assequible per a tothom.

La inscripció és obligatòria. 

Data

10/03/2024

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiva. 

Portar “xubasquero” i roba d’abric.

Si necessites material, roba o calçat pots consultar la web de la botiga PassaPassa o visitar la nostra botiga del Secar de la Real.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

10 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis/es (bono i quota) : 5 € – No socis/es: 10€

+

Assegurança (no federats/des) 3€

Durada

4h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament de devora l’escola de s’Arracó

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This