Excursió a Sa Gubia (Bunyola)

Aquest diumenge dia 15 durem a terme la primera ruta del 2023. Vos proposam fer cim al Puig de s’Alqueria conegut popularment com Sa Gubia,  al terme municipal de Bunyola.

Sa Gubia és una muntanya que ens oferirà una panoràmica espectacular. Aquesta ruta fins al cim, situada a poc més de 600 metres, suposa una ascensió perllongada però còmoda.

Començarem a caminar pel camí asfaltat que condueixen a les cases de s’Alqueria d’Avall , arribant a les mateixes haurem de prendre un camí que surt a l’esquerra i que passa entre les parets de les pròpies cases i dels estables per al bestiar “sestadors”. Ens trobarem unes barreres que haurem de creuar, després travessarem un petit torrent per un pont i enllaçarem amb el camí de Muntanya, antic camí que comunicava les poblacions de Valldemossa i Bunyola.
Començarem a pujar de forma suau pel ben cuidat camí.  Aviat començarem a descriure corbes per anar guanyant altura per l’interior d’un vell oliverar a l’ombra del Puig de son Poc. Després de diverses corbes arribem a un replà on veurem un vell aljub cobert i un pou al costat d’un porxo cobert per al bestiar. 
El vell camí ara agafa més inclinació i es dirigeix a la falda de “sa Plana”, muntanya que acull un frondós alzinar.

Ara només ens quedaran els darrers metres de pujada fins arribar al cim a on trobarem un espectacular mirador, des d’on podrem observar les penyes del Colomer i el Barranc, així com el pla que s´estén cap a Palmanyola, el campus de la UIB, Palma i la seva badia, la serra de na Burguesa i el puig de Galatzó. En direcció Ponent, la vista arriba a la mola de Planícia, la Fàtima, la mola de Son Pacs, el coll de Sant Jordi, la comuna de Valldemossa, les cases de Son Verí i la moleta de Pastoritx. Cap a la Tramuntana, s’albira el coll de Raixeta, la Coa de la Rata, el puig de la Font, el puig de Sant Pere, els contraforts del Teix i el puig de Sant Pere.

Si el temps ens ho permet, farem l’aturada per berenar i reprendrem la baixada per el mateix camí.

 

 

Data

15/01/2023

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar  sabata de muntanya.

Portar aigua i berenar.

Per aparcar al punt de trobada s’ha de passar l’antic Can Penasso, arribar a la rotonda de davant el túnel de Sóller i tornar direcció  cap a Palma i després de passar la benzinera s’ha de girar a la dreta a un aparcament de terra aferrat a la mateixa carretera de Sóller.

 

}

Hora d'inici

 9:30 h.

 

 

+

Distància

10 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

A l’aparcament de davant les Cases de s’Alqueria d’Avall, a la mateixa carretera de Sóller.

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This