Excursió S'Alqueria Blanca-Santuari de Consolació. Dissabte 4 de març.

Aquest dissabte pels voltants de S’ Alqueria Blanca durem a terme una ruta amb tres agradables sorpreses : un interessant i extens poblat talaiòtic, un llogaret encisador i un puig no massa conegut amb el seu oratori i les corresponents vistes cap a la costa de llevant.

Partirem del Camp de futbol de S’Alqueria Blanca, que disposa d’un aparcament ampli. Per arribar-hi, a uns 3km de la sortida de Santanyi i a un Km abans d’arribar a s’Alqueria hi ha un gir a l’esquerra amb unes senyals. Una d’elles posa Camp de futbol.

La primera part de la ruta la farem per unes carreteres secundàries asfaltades i amb molt poc transit.

Agafarem primer el Camí de Son Punta i a continuació el Camí de Can Jordi i en poc més de mitja hora farem la nostra primera aturada per gaudir del Poblat de Ses Talaies de Can Jordi. Podrem apreciar perfectament un gran Talaiot que es troba envoltat de murades (en queden alguns trams amb pedres de fins a 3m d’alçada). Podrem reconèixer també altres construccions prehistòriques dedicades a vivenda i altres menesters.

Continuarem el nostre camí i ens desviarem cap a l’esquerra per agafar el camí de Guaret Vell que ens durà en pocs metres a un encisador llogaret amb el mateix nom: “Es Guaret Vell”. A banda i banda del camí trobarem un conjunt de cases antigues molt ben conservades i una petita capella que utilitzaven per oir missa els habitants de la contrada.

Després de fer una volta pel curiós llogaret, prendrem el camí cap al Puig de Consolació, d’uns 200 m d’alçada. El seu santuari té un aspecte fortificat, però la capella, d’estil barroc, és ben gran i està decorada amb multitud de flors i àngels. Serà el punt a on berenarem amb unes vistes espectaculars de la costa de Llevant. Si tenim un dia clar podrem veure perfectament l’Illa de Cabrera.

 

Aquí és on podreu trial l’opció que més vos motivi:

  • Opció A: Més curta, ja que baixarem directament del Santuari per unes escales que ens duran al Camí de Sa Teulera i ens permetrà arribar cotxes. El tram de Consolació als cotxes serà més o manco de 15-20 minuts.

 

  • Opció B: Més llarga. Tornarem a baixar pel mateix camí cap al Camí del Puig Gros, passarem pel Pou del Rei i ens permetrà caminar pels carrerons i la plaça del poble de S’Alqueria. Pel Camí de s’Estolet arribarem al punt final de la ruta. El tram de Consolació cap els cotxes serà de més o manco una hora i 15 minuts.

 

 

 

Data

4/03/2023

 

 

Dificultat

Fàcil

 

 

p

Consells

Portar aigua i berenar.

Sabata esportiva.

Intentar fer cotxades, el camí és llarg fins arribar a S’Alqueria Blanca.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

Opció A: 8,5 km.

Opció B: 12 km

 

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

Opció A: 3h i 30 min.

Opció B: 4h i 30 minuts

Lloc de trobada ruta

Aparcament del Camp de Futbol de s’Alqueria Blanca.

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This