Excursió Puig de Sant Nofre a Sant Joan. Diumenge 13 de desembre.

El puig de Sant Nofre és una muntanya del pla de Mallorca que se situa entre els termes de Sant Joan i Sineu. El puig té una alçada de 254 m i forma part de la possessió de la Bastida. El conjunt del puig es troba protegit com a ANEI. Al cim hi ha una ermita dedicada a Sant Onofre.

El punt de partida i arribada es situa en el poble de Sant Joan i la primera aturada la farem a l’Ermita de la Mare de Déu de la Consolació de Sant Joan, petit santuari situat a 1 km de la localitat de Sant Joan i es troba a la part alta d’un turonet.

L’ermita data del segle XIII, és de petites dimensions i es compon de diverses edificacions. Destaca l’escala de pedra que dóna accés a la zona on s’ubica l’ermita i diversos elements que trobem a les edificacions com rellotges de sol, una cisterna o un bonic portal amb un arc de mig punt de pedra.

De l’ermita baixarem cap el poble i caminarem per el nucli urbà, passant per algunes cases d’interès – Cal Metge Soler, la posada de Son Roig -. Sortirem del poble passant per la cruïlla coneguda com “Es quatre vents”. Passarem per el Pinar d’en Simona i arribarem a la possessió de Sa Bastida (segle XIII). 

Començarem la pujada al Puig de Sant Nofre, que té una de les millors panoràmiques de la nostra illa, miri on es miri. A dalt, trobarem les restes de l’ermita i l’aljub que en recollia les pluvials i serà el punt ideal per berenar.

Baixarem per el mateix camí però ara, per arribar a Sant Joan, seguirem el Camí de Son Roig, que ens tronarà a dur al poble passant per el cor del Pinar d’en Simona.

En aquesta ocasió i per adaptar-mos a la nova normativa farem un llistat comú i a partir d’aquí nosaltres farem els grups i distribuirem els horaris.

 

 

 

Data

13/12/2020

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya, roba d’abric.

Portar impermeable i roba de recanvi, per si plou.

}

Hora d'inici

9:00 h.

 

 

+

Distància

12 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Carrer de Solanda, 07240 Sant Joan, (Costa de l’Ermita)

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This