Excursió Sóller - Muleta - Es Port de Sóller. Diumenge 25 d'abril.

Diumenge dia 25 d’abril vos proposam una ruta pels d’un dels pobles més importants i representatius de la Serra de Tramuntana: Sóller.

Ens veurem al poliesportiu  Son Angelats, a on deixarem els cotxes.

Iniciarem l’itinerari agafant el Camí del Rost. un camí de ferradura que inicialment, arrenca amb una pista d’asfalt, travessant horts de cítrics i paisatges propis del microclima que ofereix la preciosa vall. Aviat, l’asfalt deixa pas a un caminet de grava i després a un empedrat formidable, que ha romàs intacte a el pas el temps. 

Després d’una zona d’oliveres mil·lenàries, el “camí des Rost” arriba a la seva fi en una cruïlla de camins i entre centenàries “Possessions”, reprenem l’aventura continuant pel camí de Son Castelló , un altre afable camí de ferradura que es dirigeix cap al poble de Deià. 

Al lluny i dalt d’un turó un emblemàtic Pi Pinyoner, conegut com “Es Pi de l’Ensaïmada”, ens anuncia que aviat arribarem al cim de la nostra ruta.

Després de les cases de Can Carabasseta, trobem un antic oratori, es tracta de la capella de Son Castelló, construcció que data de segle XVII, punt de reunió la gent que habitava les diferents “possessiones” de la zona.

Després d’un ombrívol empedrat, gairebé immediatament veiem les cases de Can Prohom i Son Mico. La seva terrassa és el lloc ideal per delectar i descobrir el gust de la muntanya mallorquina: amb gustosos pastissos i melmelades acompanyades d’un refrescant suc de taronja. Mentrestant. A baix, als nostres peus, Can Bleda, des d’on triarem per continuar el camí que ens porta al Far des Cap Gros. 

Passat un breu temps ens endinsem per un oliverar fins arribar a un portell que ens introdueix en la garriga. Passat el portell comencem a gaudir d’espectaculars vistes sobre la costa i del mateix far, que ens indica la direcció a seguir i a on ens aturarem una estona a gaudir de les seves vistes.

Des d’aquí baixem per la carretera del far que ens porta a port, a la platja de Can Repic. 

Ens quedarà el darrer tram que ens tornarà a portar al poliesportiu de Son Angelats, a on hem deixat els cotxes.

Per seguir la normativa vigent, farem dos grups i cada un sortirà amb 15 minuts de diferència. Un grup a les 9:00h i l’altre a les 9:15h. És obligatori omplir el formulari d’inscripció.

Data

25/05/2021

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya, protecció solar.

Pensar a dur uns euros per fer un suc de taronja pel camí.

}

Hora d'inici

Ruta 1r torn: 9:00 h.

Ruta 2n torn: 9:15h

 

+

Distància

13 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4 hores y 30 minuts

Lloc de trobada ruta

Poliesportiu de Son Angelats 

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This