Na Costitxa, Puigpunyent

El proper dissabte 23 d’abril tornarem a gaudir d’una ruta als voltants del poble de Puigpunyent, una de les nostres portes cap a la Serra de Tramuntana.

El nostre objectiu serà arribar a la imponent fesa o crui de na Costitxa, que s’obre a la mola amb el mateix nom.

Iniciarem la marxa pel camí de son Fortesa, que també és el camí vell d’Estellencs (el mateix que vàrem seguir per anar a la Possessió de Sa Campaneta fa uns mesos). A la dreta, despunta el puig de na Fàtima de 472 m d’alçada, que si recordau, cada vespre de Sant Joan se passeja per allà el bou que coneix la porta del tresor de la princesa Fàtima, filla del valí Abu-Yahya, el darrer governant de la Mallorca musulmana.

Passarem per davant la Possessió de Son Fortesa i iniciarem el camí de pujada que ens permetrà arribar a les cases de Muntanya, passant primer per la Teulera Vella. Entre la teulera i les cases, just a la vorera del camí, cau el sobrant de l’aigua de la font de s’Albelló. L’aigua que s’aprofitava i que corria per la síquia que hem vist en el camí fins el gran safareig de Son Fortesa.

Passades les Cases de Muntanya, ens desviarem del camí per veure el Corral de Ses Cabres, una balma tancada per una  paret seca molt ben construïda i  aixecada i amb portell.

Reprendrem de nou el camí que ens durà a la Coma de Ses Someres. En pocs minuts arribarem al crui de Na Costitxa, el que el geòlegs denominen “diàclasi”. Un crui, una encletxa, o una fractura de roques sense desplaçament de les mateixes. En aquest cas de poc més de 100 metres de longitud, situada al costat est de la mola, a la balconada que penja damunt el comellar i torrentera de ses Someres.

Després de gaudir d’aquest espectacle de la natura anirem baixant tira a tira cap a Puigpunyent, primer per tiranys de muntanya i després per les carreteres de la urbanització de Son Net.

Data

23/04/2022

 

 

Dificultat

Mitjana

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

13 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament de darrera l’ajuntament de Puigpunyent.

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This