Passejada Montuïri - Puig de Sant Miquel. Dissabte 17 de febrer.

Proposam per aquest dissabte una ruta pels camins que envolten el poble de Montuïri. N’hi haurà que s’enrecordin de la gran campanya publicitaria de fa un grapat d’anys que deia “Montuïri: abans un poble de pas… ara una passada de poble”.

Gaudirem de foravila, alternant petites carreteretes asfaltades amb camins de terrra. Partirem de l’aparcament de l’escoleta d’infantil del poble, just a devora del Museu Arqueològic de Son Fornés (mirar ubicació).

Montuïri, terra de molins, vinculat històricament a la producció cerealística i farinera, presenta una important combinació de cultura, patrimoni i tradició.
Continua essent un poble amb una forta presència agrícola, un fet que ha permès el manteniment del paisatge del seu entorn, que des de fa segles ha estat marcat per les riques terres de cultiu.

Iniciarem la marxa fent un passeig pel poble, amb alguna aturada per conèixer alguna curiositat de la seva història y per contemplar des de la seva situació privilegiada l’espectacular vista de l’entorn.

Tot seguit iniciarem el camí que ens dura al punt principal de la ruta: EL Puig de Sant Miquel amb la seva Ermita de la Pau.

Aquest santuari ja apareix documentat l’any 1396 i la seva darrera reforma és del 1987.

Amés, aquesta petita elevació situada a la plana central de l’illa  és considerada pel Govern Balear com a Area Natural d’Especial Interès (ANEI).

La inscripció és obligatòria. 

Data

17/02/2024

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiva. 

Portar “xubasquero” i roba d’abric.

Si necessites material, roba o calçat pots consultar la web de la botiga PassaPassa o visitar la nostra botiga del Secar de la Real.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

12 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis/es (bono i quota) : 5 € – No socis/es: 10€

+

Assegurança (no federats/des) 3€

Durada

4h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament de l’escoleta d’infantil de Montuïri

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This