Primera excursió de la temporada. Portals Vells-Far de Cala figuera

Iniciam la temporada d’excursions 2021-22!!!!

Vos proposam una ruta que ens permetrà gaudir d’un tram de costa més visitat pels turistes que pels illencs. Es tracta del tram comprès entre Portals Vells i la Torre de Cala Figuera, visitant la Cova de la Mare de Déu, unes antigues instal·lacions militars -actualment en ruïnes-, el far de Cala Figuera i l’antiga torre,

El nostre punt de partida és la cala de Portals Vells al municipi de Calvià. Es pot accedir fàcilment amb cotxe per la carretera que du a Son Ferrer i al Toro.

Durant tot el recorregut no perdrem de vista el mar. Visitarem a l’inici la Cova de la Mare de Deu, on aprofitarem per contar la seva història i altres llegendes d’aquest curiós lloc. 

En aproximadament 20 minuts arribarem el petit port natural que forma l’estreta cala Figuera. En aquest punt cal caminar amb més de cura ja que fins arribar a la cala el sender desapareix i hem de passar per sobre de les roques. 

En aquest extrem de la Badia de Palma trobem una bateria de costa construïda entre 1914 i 1928. Va pertànyer a l’Regiment d’Artilleria de Costa de Mallorca quedant desartillada el 1996.

Des de la bateria de costa fins al far de Cala Figuera només ens separen uns minuts caminant. Aquest senyal marítima està situada sobre un petit istme envoltat de mar. Va ser un dels fars projectats per l’enginyer de camins Emili Pou i es va inaugurar el 1860. Donat el seu difícil accés, les provisions i el combustible per al funcionament de el far es portaven per mar. Tot es poden veure les restes de l’embarcador i l’escala que puja pel penya-segat. Aquest és un dels fars més desconeguts de Mallorca ja que no es pot accedir amb cotxe.

Molt a prop de el far es manté en peus una antiga torre defensiva de segle XVI. A causa d’un temporal fa uns anys, l’estat de la torre era lamentable i s’espera el procés de restauració. 

Arribats a aquest punt, aprofitarem per fer una aturada per berenar abans de començar el camí de tornada, que en aquesta ocasió el farem per dins el pinar.

La inscripció és obligatòria i les places limitades.

 

 

Data

23/10/2022

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya.

Dur gorra o capell i crema solar.

Portar banyador, tovallola i roba de recanvi.

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

10 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€ + Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament de la Cala de Portals Vells

(enllaç Google Maps)

Contacte

Pin It on Pinterest

Share This