Respira-Net 2019. Excursió NW per Cala Torta i Cala Mitjana al Parc Natural de Llevant (Artà).

Un any més el Servei de Medicina de l’Esport del Consell de Mallorca, ens convida a participar a la III Jornada en PREVENCIÓ EN SALUT RESPIRATÒRIA I MALALTIES PULMONARS, coneguda com RESPIRA-NET 2019. Serà el proper diumenge, 24 de febrer, baix el lema “Millora la teva salut respiratòria fent esport”. 

Aquesta vegada ens proposer fer unes rutes pe el Parc Natural de Llevant, a Artà. Tendrem dues opcions, un recorregut de 10 km i un altra més curt de només 6 km. Les dues opcions per la zona de Cala Torta i Cala Mitjana

Cala Torta, també coneguda com  S’Aduaia, està situada a 10 km del poble d’Artà i és la platja de majors dimensions d’aquest municipi. Aquest bell arenal entre roques baixes, i muntanyes de farigola, llentiscle, molt margalló i escasos pins procedeix d’un entrant de mar molt prominent que mor en un sistema dunar. 

 Cala Mitjana o S’Aduaia també està a 10 quilòmetres d’Artà. La tranquil·litat, la bellesa d’aquest entorn natural i el seu estat verge continuen conformant els senyals d’identitat d’aquesta platja, producte de la manca d’aigua potable que va impossibilitar que una urbanització projectada s’arribés a construir. Aquest arenal de gra fi, esquitxat de cards, lleteresa de mar i tot seguit apareixen savines. Aquesta màniga de mar s’endinsa molt poc cap a l’interior, el que provoca que aquesta platja estigui exposada als vents de nord-oest-nord-nord-est i est. Els roquissars baixos flanquegen els seus marges. El dret es caracteritza per tenir muntanyes rasos amb poca vegetació, mentre que en l’esquerre s’entreveu una frondosa i extensa pineda. Aquesta vegetació escassa s’ha vist reduïda pels incendis forestals. En la seva part posterior, el sistema dunar s’acumula i es desplaça centenars de metres fins al remuntador de les vessants dels turons properes.

Els participants tendran l’opció d’arribar al punt d’inici (aparcament de Cala Torta) amb autocar (7€) o amb cotxes privats.

El punt de trobada de l’autocar serà a davant la cafeteria exterior de Son Moix, a Palma (mirar ubicació).

En acabar la ruta, ens aturarem a un restaurant del poble d’Artà per dinar tots plegats de buffet (20€).

Animau-vos!!! Passarem un bon dia  tots plegats!!!

Data

24/02/2019

 

Dificultat

Fàcil

 

p

Consells

Portar sabata de muntanya, impermeable i camiseta de recanvi, tovallola per si et vols refrescar a la platja.

}

Hora d'inici

Palma 9:00 h

Ruta 10:15 h.

+

Distància

Ruta llarga: 10 km

Ruta curta:  6 km

Lloc de sortida Palma

Cafeteria exterior del Palau Municipal de Son Moix

Entre les pistes de tennis i el camp de gespa artificial de Son Moix)

(enllaç Google Maps)

Cost

Autocar: 7 €

Dinar de buffet: 20€

Durada

4:00 h.

 

Lloc de trobada ruta

Aparcament de Cala Torta

Carretera Cami da Cala Mitjana  (enllaç Google Maps)

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la ruta

Pin It on Pinterest

Share This