Selva i l'Ermita de Crist Rei

Aquest diumenge dia 26 durem a terme una ruta pels voltants del poble de Selva, una de les portes a la nostra estimada Serra de Tramuntana. També visitarem les restes de l’Ermita de Crist Rei.

A l’inici, dedicarem un temps a transitar pels carrers del poble. Passarem per les fonts de Camarata i Valella, per Casa Bisbal, per Son Arnau, per la plaça de l’Esgèsia…

Sortirem del poble i per carreteres secundàries amb poc transit (Camí des Sementer, Camí de Ses Quarterades) arribarem a Mancor de la Vall.

Des d’aquí tornarem cap a Selva però ens aturarem una estona a la zona recreativa a on es troben les restes de l’Ermita de Crist Rei.

Fins al 1925 la parròquia de Selva celebrava les seves romeries de Setmana Santa a l’ermita de Santa Llúcia, al costat del llogaret de Mancor. Tot i això, aquell any Mancor de la Vall es va constituir en municipi independent, i el rector de la parròquia de Selva va impulsar la construcció d’un nou oratori dins del terme municipal, dalt del turó de les Coves d’en Galileu. La seva construcció va finalitzar el 1927. No obstant això, moviments de terra per les voladures i la maquinària de la mina de carbó situada sota el turó van causar que el terreny cedís, esfondrant-se gairebé tota l’ermita, de la qual només queden en peus dues parets.

Tot i això, aquestes ruïnes i el paratge en què es troben mereixen la visita, per les magnífiques vistes que ofereix sobre el Pla de Mallorca, que arriben fins a la badia d’Alcúdia i les muntanyes de la Serra de Llevant

La inscripció és obligatòria.

 

 

Data

26/11/2023

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata esportiva. 

Portar “xubasquero” i roba d’abric.

Si necessites material, roba o calçat pots consultar la web de la botiga PassaPassa o visitar la nostra botiga del Secar de la Real.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

10 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Aparcament que hi ha a la sortida de Selva en direcció Caimari (Just a devora de fàbrica Kollflex.

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This