VI CURSA NORDIC PALMA

En aquesta edició es durà a terme la prova de Nordic Walking organitzada pel Comitè Balear de Marxa Nòrdica juntament amb el Club Esportiu Marxa Nòrdica Palma. Serà Campionat de Balears 2019

L’edició del proper any ha estat inclosa per la Secció de Marxa Nòrdica de la FEDME com a prova de Ranking Nacional 2020.

Descripció del recorregut:

El recorregut , el mateix de l’any passat, ha estat homologat per els tècnics de la federació, adaptat per a competicions de marxa nòrdica i està absent de perills objectius en tot el seu traçat. Es tracta d’un itinerari circular que discorre per el bosc de la zona Nord de Palma,
concretament a la falda de la serra de Son Marill. El punt de partida serà la plaça del cementiri de Sa Vileta, de on se pujarà per una pista forestal fins a un creuer amb un banc de ciment. En aquest punt agafaran el camí de l’esquerra que els farà arribar al carrer Pinar –Park C. Girant a la dreta (pel c/Pinar-Park A) agafarem el camí (tram d’asfalt 250m) que ens durà a l’antiga cantera per on farà un recorregut d’anada i tornada.

A continuació s’agafarà el camí que va paral·lel al Camp de Golf de Son Quint, que ens permetrà arribar finalment al Cementiri de la Vileta. El recorregut és de 4km i els competidors de la cursa oficial faran tres voltes i els participants a la prova popular només faran una volta de 4 km. Pensam que la nostra ciutat mereix tenir la seva pròpia cursa de marxa nòrdica, i que aquesta
es pugui consolidar dins els calendaris oficials de la Federació.

 

Seguretat:

Es disposarà d’una ambulància per a l’assistència dels participants. La cursa no estarà tancada a la circulació però si que estarà controlada per el personal voluntari durant l’única part a on el recorregut passa per el carrer Pinar- Park A de 200m i amb molt poc transit. L’únic carrer que es demanarà que es tanqui a la circulació per la seguretat dels competidors és el de l’accés al Cementiri de Sa Vileta. No serà responsabilitat de l’organització les incidències provocades per malalties o patologies prèvies, negligència, comportament imprudent, durant els desplaçaments previs o posteriors de la cursa.

La prova és autoritzada per la Federació Balear de Muntanya i Escalada i per tant, l’assegurança d’accident cobrirà a tots els participants amb fitxa federativa vàlida. Els participants sense fitxa federativa disposaran d’assegurança obligatòria d’accidents amb un increment del preu a la seva inscripció. Si per qualsevol circumstància el corredor inscrit no pot participar a la cursa, ha d’enviar un correu informant de la incidència a la Federació Balear de muntanya i Escalada, amb còpia a Elitechip i al Club organitzador. Només se retornarà el 70 % de la inscripció. Per retornar els doblers de la inscripció serà necessari el corresponent certificat metge o equivalent. Si no és així, no es retornarà.

 

Desenvolupament:

Recollida de dorsals el mateix dia de la cursa, el diumenge dia 22 de novembre a partir de les 09:00 hores al cementiri de la Vileta de Palma. A les 09:45 hores control de dorsals i Briefing previ a la sortida, que es donarà a les 10:00 hores. La prova es desenvoluparà sota l’observació dels àrbitres i personal de l’organització de la cursa que farà complir el reglamenta en vigor per l’any 2019. Lliurament de premis a les 12:30 hores.

Avituallament:

A la zona de sortida, al mateix aparcament del Cementiri de la Vileta. Hi haurà aigua i fruita. Ho podran fer servir a la finalització de cada volta (km 4, 8 i 12)

Limitacions:

El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l’itinerari marcat sense sortir-se´n del mateix. Si el personal de la cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat serà comunicat als jutges de cursa i sancionats. També serà motiu de sanció el corredor que deixi brutor o envasos al seu pas, excepte als avituallaments marcats.

Premis:

Seran premiats als tres primers de cada categoria tant a les masculines com les femenines.
– Categoria Absoluta: Tots els participants majors de 16 anys.
– Categoria Júnior: de 16 a 17 anys, que compleixin els 16 i no compleixin els 18 anys l’any de referència.
– Categoria Promesa: 18 a 23 anys, és a dir que compleixin els 18 i no compleixin els 24 anys l’any de referència.
– Categoria Sènior: 24 a 39 anys. Que compleixin els 24 i no compleixin els 40 l’any de referència.
– Categoria Veterana A: de 40 a 49 anys que compleixin els 40 i no compleixin els 50 l’any de referència.
– Categoria Veterana B: de 50 a 59 anys. Que compleixin els 50 i no compleixin els 60 l’any de referència.
– Categoria Veterana C: de 60 a 99 anys. Que compleixin els 50 i no compleixin els 60 l’any de referència.
– Categoria Veterana D: de 70 anys complerts l’any de referència, en endavant.

Data

17/11/2019

Dificultat

Fàcil

p

Consells

La cursa serà cronometrada directament per els àrbitres de forma manual.
Inscripcions: Pels no federats fins el dimecres dia 13 de novembre de 2019.
Els federats es podran inscriure el mateix dia abans de la cursa. Els competidors hauran de
mostrar la targeta federativa ( si estan federats) i el DNI a l’organització per poder retirar el
dorsal.

}

Hora d'inici

Palma 9:30 h

Ruta 10:00 h.

+

Distància

12 km.

Lloc de sortida Palma

Cementiri de Sa Vileta (Palma)

Cost

Prova oficial: 10€ pels federats i 15€ pels no federats

Prova popular: 5€ pels federats i 10€ pels no federats

Durada

3:00 h.

Lloc

Falda de la Serra de Son Marill – Puig dels Revells

Inscripción

És imprescindible omplir el teu formulari d’inscripció per venir a la cursa

Pin It on Pinterest

Share This