De Villafranca al Puig de Bonany.

Aquest diumenge dia 10 vos proposam una ruta pels termes municipals de Villafranca de Bonany, Sant Joan i Petra.

Pujarem al Puig de Bonany partint del poble de Villafranca i aprofitarem per gaudir d’una de les millors vistes de tot el pla de Mallorca.

El santuari es troba situat dalt del puig de Bonany, antigament anomenat puig d’en Burguès i puig de Maria, una àrea natural de 331 hectàrees de superfície.

La tradició sobre l’origen de la Mare de Déu de Bonany és la típica narració de la Verge Trobada: els cristians amagaren la imatge en una cova durant la dominació islàmica, i després de la conquesta catalana fou trobada per un pastor en una cova dels voltants de la font de la Mare de Déu.

En arribar al Santuari, la gent que vulgui podrá fer el darrer tram (10 min) fins arribar al cim (317m), que està coronat per un clàssic vèrtex geodèsic. 

De baixada ens aproparem a la Fonteta de la Mare de Déu. Quan els ermitans arribaren a Bonany, la fonteta era un simple albelló; la canalitzaren i bastiren un conjunt de marjades que serviren per a millorar l’hort dels Ermitans. Al 1915, els ermitans construïren una cova de pedres, on col·locaren una imatge de marès de la Mare de Déu, amb estalactites procedents de la cova d’en Tugores.

És una ruta adequada per a tothom, amb camins de terra, carreteres d’asfalt poc transitades i amb un poc de desnivell que es va assolint sense gaire esforç.

 

Data

10/04/2022

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua, sabata de muntanya.

 

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

10 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

Per definir

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This