Son Olesa, el Puig de Sa Moneda i el Mirador del Pi.

Aquest diumenge dia 23 d’abril durem a terme una ruta bastant desconeguda per terres de l’Arxiduc Lluís Salvador. Actualment correspon als voltants del  les urbanitzacions Nova Valldemossa i George Sand, que es troben entre el Port des Canonge i el Port de Valldemossa, molt aprop de la Possessió de Son Olesa.

El punt de trobada serà a l’entrada de la urbanització George Sand a tan sols 5km de Valldemossa. Per arribar-hi haurem de prendre la carretera Ma-10 en direcció Banyalbufar/Andratx. Deixarem a la nostra dreta els creuer cap a Deia, el port de Valldemossa fins que vegem el cartell “George Sand” que ens indicarà l’inici de la urbanització. Uns metres més endavant agafarem primer carrer a la dreta, carrer de la Torre (ubicació), a on deixarem els cotxes.

Ens espera una ruta plena de miradors, en la qual alternarem camins de terra amb els carrers de les urbanitzacions, alguns asfaltats i d’altres no. Camps d’oliveres centenàries, boscos d’alzines i unes vistes de luxe ens acompanyaran en el nostre camí.

Dels nombrosos punts atractius de l’itinerari podem destacar el mirador des Pi amb una bona vista de Sa Marina de Valldemossa i la fàcil pujada que farem al Puig de sa Moneda. A dalt trobarem una torre estil àrab, obra de Guillem Fiol Gelabert i edificada a finals del segle XIX o principis del XX encara que no se sap amb certesa.  Per a la seva construcció es va inspirar en un dels minarets de la gran mesquita de Kairouan a Tunísia. El tret més destacable és la porta accés amb forma d’arc de ferradura. 

Una molt bona opció per passar el diumenge!!!!

 

 

Data

23/04/2023

 

 

Dificultat

Fàcil

p

Consells

Portar berenar, aigua suficient, sabata de muntanya.

Molt important, portar protecció solar i gorra o capell.

}

Hora d'inici

 9:00 h.

 

 

+

Distància

10 km.

N

Inscripcions (fes clic)

Cost

Socis (bono i quota) : 5 € – No socis: 10€

+

Assegurança (no federats) 3€

Durada

4:00 h.

Lloc de trobada ruta

C/ de Sa Torre

Urbanització George Sand

(enllaç Google Maps)

Pin It on Pinterest

Share This